Yay it’s Friday: risotto met pompoen en kastanjes

Yay het is weer vrijdag. Tijd om jezelf vanavond dus eens lekker te verwennen. Deze keer met een heerlijke pompoenrisotto met kastanjes. Risotto is iets wat wij regelmatig eten. Het is lekker, makkelijk en redelijk snel klaar te maken. Ook een voordeel is dat je het met heel veel verschillende ingrediënten kunt combineren. Deze keer hebben wij een versie gemaakt met pompoen en kastanjes. Dit recept is van, hoe kan het ook anders, Jamie Oliver. Kastanjes zijn lekker in de herfst en winter, maar als je hier niet aan kunt komen kun je ze ook vervangen door bijvoorbeeld walnoten.

Ingrediënten (voor 2 personen):
halve flespompoen
1 el korianderzaad
1 gedroogde rode peper (verse kan ook)
6 plakjes pancetta
100 g kastanjes (vacuümverpakte zijn prima)
1 bosje salie
2 flinke lepels mascarpone
200 g risottorijst
1 l kippenbouillon
1 ui
1 teentje knoflook
2 stengels bleekselderij
1 glas droge witte wijn
Parmezaanse kaas
boter
olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Schil de pompoen en snijd deze over de lengte door in plakken van ongeveer 1 cm. Wrijf in een vijzel het korianderzaad, rode peper, snuf zout en peper fijn. Leg de pompoen in een ovenschaal besprenkel met olijfolie en besmeer de bovenkant met het mengel uit de vijzel. Zet ongeveer 30 minuten in de oven. In deze tijd ga je de risotto maken. Zet de bouillon warm. Snijd de ui en de bleekselderij fijn en fruit deze aan in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg na een paar minuten de risottorijst toe en bak deze kort mee. Voeg de wijn toe en laat zachtjes inkoken. Als het vocht is verdwenen ga je de bouillon toevoegen. Ik voeg meestal 3 sauslepels per keer toe. Blijf roeren en blijf bouillon toevoegen totdat je risottorijst gaar is. Haal na 30 minuten de pompoen uit de oven en leg er de kastanjes en de salie bij. Drapeer de plakjes pancetta erover en besprenkel met wat olijfolie. Zet nu nog 5 tot 10 minuten terug in de oven zodat de pancetta krokant is. Voeg bij de risotto een flinke klont boter toe en ongeveer 100 gram geraspte Parmezaanse kaas. Doe de deksel op de pan en laat even rusten. Haal de ovenschaal uit de oven en haal de pompoen eruit. Deze snijd je fijn en voeg toe aan de risotto. Even door roeren en klaar. Schep nu een lepel pompoenrisotto op een bord en leg hierop wat van de kastanjes, salie en pancetta. Maak het geheel af met een flinke klont mascarpone. Eet smakelijk!

risotto met pompoen en kastanjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s