Zoete aardappelsalade

Dit is echt mijn lievelings. Als ik nog maar 1 ding mocht eten, dan zou het deze salade zijn. Of Frans stokbrood met gezouten roomboter. Dus. Deze salade is perfect voor de winter. Door de warme smaken van de zoete aardappel en specerijen, maakt het niet zoveel uit dat deze salade lauwwarm of koud is. Dit recept komt uit een hele oude Delicious. maar mocht echt niet ontbreken op onze blog!

Ingrediënten (voor 4 personen):
1 grote zoete aardappel
2 tl komijn
1 rode peper (laat achterwege als je niet van pittig houdt)
2 bosuitjes
250 g cherrytomaatjes
75 g rucola
100 g feta
handvol gemengde zaden en noten (denk aan zonnebloempitten, sesamzaad, hazelnoot en walnoot)
olijfolie
balsamicoazijn
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was en schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm en meng er ongeveer 2 eetlepels olijfolie, een beetje zout en peper en de komijn door. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ongeveer 20 minuten in de oven tot ze zacht van binnen zijn. Laat een beetje afkoelen. Ondertussen snijd je de tomaten en bosui grof, en hak de rode peper fijn. Doe in een grote kom en voeg 2 eetlepels balsamicoazijn en 4 eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de gemengde zaden en noten even kort in een koekenpan. Meng dan de zoete aardappel en rucola door het tomaten-bosui mengsel, verkruimel de feta erover en strooi de geroosterde zaden en noten er overheen. Lekker met een gebakken stukje zalm of kipfilet. En natuurlijk de volgende dag om mee te nemen als lunch. Beter wordt het niet.

zoete aardappelsalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s