Happy Sunday: homemade granola

Zelfgemaakte granola: weinig moeite, groots resultaat. Er zijn dingen die je gewoon lekker kant-en-klaar moet kopen. Denk aan bladerdeeg of currypasta. Dat kost namelijk vet veel tijd om te maken en de Unilever’s van deze wereld kunnen dat heel goed. Maar granola is een ander verhaal. Je hebt het zo gemaakt, heel je huis ruikt super lekker en je weet precies wat er in gaat. Wel of geen suiker, geen verstopte e-nummers en alleen maar wat jij lekker vindt. Hieronder het recept wat ik vaak aan houd, maar maak je eigen mix met ingrediënten waar jij van houdt.

Ingrediënten:
160 g havermout
130 g gemengde noten en zaden (walnoten, hazelnoten, amandelen, pompoenpitten, sesamzaad)
1 tl kaneel
4 el hazelnootolie
3 el honing
snuf grof zeezout

Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius. Hak de noten grof. Pak een grote kom en doe hierin alle ingrediënten en meng goed door elkaar, zodat alles een beetje plakt. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de granola over de bakplaat. Zet in de oven voor 30 minuten. Roer de granola tussendoor een keer om. Haal uit de oven en laat afkoelen en krokant worden. Serveer met wat yoghurt en vers fruit. Happy Sunday!homemade granola

De rest van de granola kun je goed bewaren in een afgesloten pot of bakje, het blijft een paar weken goed. Je kunt er eventueel nog gedroogde kokosrasp of bijvoorbeeld moerbeien doorheen roeren. Wat jij lekker vindt!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s