Yay it’s Friday: kipfilet met aardappeltjes, cherrytomaat en mozzarella uit de oven

Yes, het weekend staat weer voor de deur! Tijd om eens goed in de lampen te hangen of juist om lekker bij te komen. Maar een ding is zeker: eten moet je. Vandaag een makkelijk recept. Weinig moeite, maar toch even anders dan anders. Kipfilet met aardappeltjes, cherrytomaat en mozzarella uit de oven. Fijn weekend!

Ingrediënten (voor 2 personen):
2 kipfilets
400 g kleine aardappels
250 g cherrytomaten
100 g olijven
half bosje basilicum
half bosje tijm
1 courgette in plakjes
1 tl gedroogde oregano
Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
1 bol mozzarella
balsamicoazijn
olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Nu ga je als eerste de cherrytomaten marineren. Halveer ze en meng met de basilicum, scheut olijfolie en balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. Hak de olijven fijn en voeg deze hier ook aan toe. Kruid de kipfilet met zout en peper. Bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier en leg hierop aan een kant de kipfilets. Halveer de aardappels en leg deze tegenover de kip. Meng deze met een scheut olijfolie en kruid met de tijm, oregano en zout en peper. Rasp er nu flink wat Parmezaanse kaas overheen. In het midden van je bakplaat leg je de aangemaakte tomaten. Schuif nu de schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten. Na ongeveer 20 minuten leg je de courgette erbij en leg je op iedere kipfilet een plakje mozzarella. Laat nog 10 minuten in de oven staan en je makkelijke maaltijd is klaar!

kipfilet met aardappeltjes, cherrytomaten en mozzarella

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s