Happy Sunday: havermout met bosvruchten uit de oven

Guten Morgen! Tijd voor een lekker ontbijtje op deze zondag. Dit recept komt uit Good Morning van Food Bandits, waar je hier de review hebt kunnen lezen. Deze zondag dus eens een gezond ontbijtje, maar wel een die volgens Food Bandits naar taart smaakt. Daar zeggen we geen nee tegen!
Ingrediënten (voor 4 personen):
200 g havervlokken
2 bananen
200 g bosvruchten (kan ook uit de diepvries)
80 g walnoten
400 ml heet water

Nou dit is dus echt mega makkelijk. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Strooi de havervlokken in een ovenschaal en giet er 400 ml heet water (wat net van de kook af is) overheen en laat 10 minuten staan om te wellen. Ondertussen snijd je de bananen in plakjes en hak je de walnoten fijn. Meng de banaan, de bosvruchten en de helft van de walnoten door elkaar en verdeel over de havermout. Roer goed door en bestrooi dan met de andere helft van de walnoten. Zet de ovenschaal in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar. Serveer eventueel met wat rietsuiker, dan smaakt het helemaal naar taart. Fijne zondag!

havermout met bosvruchten uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s