Salade van paksoi met in Japanse stijl gemarineerde biefstuk

Heel gezond en heel lekker, zo eten wij het liefst. Dit recept uit het SLA kookboek, waar je hier de review van kan lezen, past hier perfect bij. Dit boek heeft ons echt geïnspireerd om nog gezondere keuzes te maken, zeker wat betreft ingrediënten. Nog meer groenten en peulvruchten, meer biologische producten en minder koemelk en tarweproducten. Daarnaast zijn alle recepten uit dit boek zó enorm lekker, dat je eigenlijk niet meer anders wil.

Eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat de recepten veel tijd kosten: veel verse groenten snijden, marinades maken en dressings in elkaar draaien kost nu eenmaal tijd. Wel kun je als je met z’n tweeën bent en net ietsje meer maakt, meestal wel 2 dagen genieten van het gerecht, dat scheelt dan weer. Goed, tijd voor het recept van de salade van paksoi met in Japanse stijl gemarineerde biefstuk!

Ingrediënten (voor 2 ruime porties):

Voor de biefstuk
2 mooie biefstukken
4 el zonnebloemolie
4 el sojasaus
halve rode peper
2 cm gember
2 tl misopasta

Voor de salade
100 g rode kidneybonen
halve rode peper
bosje koriander
250 g oesterzwammen
1 kleine broccoli in roosjes gesneden
1 bosje radijs
1 stronk paksoi
4-5 el geroosterde sesamzaadjes
1 tl olijfolie
1 tl sesamolie
1 tl zonnebloemolie
zout en peper

Voor de dressing
1 limoen
1 cm gember
kwart rode peper
kwart bosje koriander
35 ml rijstazijn
35 ml sojasaus
2 tl misopasta
160 ml zonnebloemolie
zout en peper

Zoals je ziet, een flinke lijst met ingrediënten. Geen paniek, pak een goed glas wijn en lees het rustig door. Het is namelijk wat werk, maar totaal niet moeilijk. Als eerste ga je de dressing maken. Je doet alle ingrediënten (behalve de zonnebloemolie) in een blender en laat hem 2 minuten op de hoogste stand draaien. Na 2 minuten ga je de zonnebloemolie toevoegen. Laat nog 1 minuut draaien en je dressing is klaar.

Nu ga je de marinade voor de biefstukken maken. Doe de 4 el zonnebloemolie, 4 el sojasaus, halve rode peper, 2 cm gember en 2 tl misopasta in een maatbeker en pureer met een staafmixer tot er een gladde marinade ontstaat. Dit kan eventueel ook in een keukenmachine. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze in een hete pan in een scheut olijfolie. Ongeveer 45 seconden per kant is voldoende, het gaat erom dat ze alleen een mooie bruine kleur krijgen. Haal de biefstukken uit de pan en leg ze in de marinade. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast staan.

Breng een pan met gezouten water aan de kook. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Scheur de oesterzwammen in reepjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er de zonnebloemolie en sesamolie over. Breng op smaak met wat zout en peper. Zet dit ongeveer 6 minuten in de oven. Als het water in de pan kookt, kook je hierin de broccoli in ongeveer 4 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. Meng de rode kidneybonen met de olijfolie, rode peper, en koriander. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de paksoi in fijne reepjes en was daarna even flink. Laat daarna wel goed uitlekken. Haal de biefstukken uit de marinade en snijd in mooie dunne plakjes. Snijd hierbij wel tegen de richting van de draad in, dit zorgt ervoor dat de biefstuk mals blijft. Nu ga je de borden opmaken. Leg er als eerste wat paksoi op. Daarna de kidneybonen en broccoli. Strooi er wat van de radijsjes en oesterzwammen overheen. Leg er nu wat plakjes biefstuk op en schenk er wat van je eigen gemaakte dressing overheen. Maak af met wat geroosterde sesamzaadjes en koriander. Enjoy!

salade van paksoi met in japanse stijl gemarineerde biefstuk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s