Yay it’s Friday: Jamie Oliver Turkse pizza

Ik vind dit wel een typisch recept voor de vrijdag. Wij eten dit echt heel vaak. Het is super snel klaar en een soort van fast-food, maar dan gezonder. Het recept is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver, hij doet de wraps alleen met het gehakt in de oven, alleen dat past bij ons niet en dan lukt het never nooit niet in een kwartiertje. Zo wel.  

Ingrediënten (voor 2 personen):
350 g rundergehakt
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
2 takjes verse rozemarijn (of 1 tl gedroogde rozemarijn)
Blikje tomatenpuree
1/2 citroen
1 teentje knoflook
4 wraps
2 lente uitjes
1 groene paprika
1/4 komkommer
2 tomaten
sla (wij hebben hier gekozen voor gemengde sla, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld little gem)
1/2 bosje verse koriander
1/2 bosje verse dille
1/2 el extra vierge olijfolie
1/2 el rodewijnazijn
50 g feta
olijfolie
peper en zout

Doe wat olijfolie in een koekenpan en doe hierin het gehakt, komijn, paprikapoeder en wat peper en zout. Hak de rozemarijn fijn en voeg ook deze toe. Bak het gehakt rul. Ondertussen maak je de salade. Hiervoor snijd je de bosui, paprika, komkommer en tomaat in blokjes. Hak de kruiden fijn. Meng met de sla door elkaar en maak aan met een dressing van de halve eetlepel olijfolie en halve eetlepel rodewijnazijn. Verkruimel de feta erover. Knijp de teen knoflook uit in de knoflookpers bij het gehakt in de pan. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg ook het citroensap van de halve citroen toe. Roer goed door. Verwarm ondertussen de wraps in de oven of in een pan. Zet alles op tafel en stel zelf je eigen Turkse pizza samen met het gehakt en de sla. Fijn weekend mensen!

jamie oliver Turkse Pizza

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s