Pompoen-pastinaak soep met chorizo

Ken je dat moment dat je helemaal verregend thuis komt? Door weer en wind gefietst en dan een dampende kom warme soep aantreffen op tafel. Heb ik overigens nooit, want ik fiets zo min mogelijk en ik fiets zeker niet door de regen, maar goed, je snapt wat ik bedoel. Unox vat dit moment perfect samen in hun reclames, waardoor je bijna zin krijgt om door de regen te fietsen speciaal voor die kom soep (bijna zei ik hè).

Nou goed, zin in soep dus. Deze soep met pompoen en pastinaak is lekker zoet, maar door chorizo krijgt het wat pit en met een schep Griekse yoghurt wordt het lekker fris. Goede combi, ook zonder regen.

Ingrediënten (voor 4 personen):
halve flespompoen
3 pastinaken
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 paprika
4 kleine aardappels
2 tl ras el hanout
1 l groentebouillon
100 g chorizo
4 lepels Griekse yoghurt
handje bieslook
olijfolie
peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil eerst de flespompoen, pastinaak en aardappels en snijd in blokjes. Snijd de uien in parten en de paprika in repen. Haal de knoflook uit hun schilletje. Doe dit vervolgens allemaal in een ovenschaal en doe de ras el hanout en 2 eetlepels olijfolie erbij en meng goed door elkaar. Zet in de oven voor ongeveer 35 minuten. Ondertussen kun je vast de chorizo in blokjes snijden en uitbakken. De bieslook hak je fijn (tip: je kunt het ook gewoon fijn knippen met een schaar). Haal de groenten uit de oven en doe in een pan samen met de bouillon. Laat de soep nog ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Pak dan de staafmixer en pureer de soep. Breng op smaak met wat zout en peper en serveer met een lepel Griekse yoghurt, de uitgebakken chorizo en wat bieslook.pompoen pastinaaksoep met chorizo

Een gedachte over “Pompoen-pastinaak soep met chorizo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s