Yay it’s Friday: gehaktballetjes met sobanoodles en verse groenten

Wie heeft er niet af en toe zin in een lekkere gehaktbal? Natuurlijk iedereen! Wij dus ook. Deze keer hebben we zelf gehaktballetjes gemaakt met een heerlijke marinade van ketchup, sojasaus en suiker. Je raadt het al, lekker zoet. Een volle kom met verse groenten erbij en je hebt een heerlijk maaltje.

Ingrediënten (voor 2 personen):
300 g rundergehakt
1 ei
2 cm gember
1 teen knoflook
3 stengels bosui
6 el ketchup
6 el sojasaus
3 el bruine suiker
3 el (sriracha) chilisaus
1 el sesamolie
50 g panko of broodkruim
1 rode paprika
2 wortels
kwart Chinese kool
handje cashewnoten
handje cherrytomaten
voor 2 personen sobanoodles
handje gehakte koriander
handje munt
zout en peper
olijfolie

Meng het gehakt met de fijngehakte gember en knoflook. Breng op smaak zout en peper. Breek het eitje erboven en doe er een fijngehakte bosui bij. Voeg de panko toe en kneed even goed door elkaar. Het liefst natuurlijk met je handen. Rol er ongeveer 10 mooie balletjes van. Bak deze ongeveer 10 minuten in een pan met een scheut olijfolie. Zet ondertussen een pan water op het vuur en kook hierin de sobanoodles gaar. Snijd de wortel, Chinese kool, bosui, paprika en cherrytomaten fijn en zet in schaaltjes opzij. Maak een marinade van de ketchup, sojasaus, chilisaus, suiker en sesamolie. Draai het vuur van de gehaktballen laag en voeg de marinade toe. Laat nu nog 10 minuten sudderen. Schep wat sobanoodles in een kom, leg er wat gehaktballetjes op en voeg wat van je favoriete groenten toe. Garneer met wat cashewnoten, munt en koriander.

zoete gehaktballetjes met sobanoodles en verse groeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s