Happy Sunday: spaghetti met garnalen en tomatensaus

Maartje is lekker een weekendje weg naar Rome. Waarschijnlijk zal er veel pasta en pizza gegeten worden daar. Ik waan me ook in Italië met deze heerlijke spaghetti met garnalen. De verse knoflook zorgt voor een heerlijke geur in huis en met verse tomaten en basilicum maak je een super lekkere saus. Dus heb je even geen tijd om naar Rome te gaan maar wil je toch de Italiaanse smaken in je keuken? Probeer dan dit recept!

Ingrediënten (voor 2 personen):
15 – 20 rauwe garnalen
2 tenen knoflook
300 g verse tomaten
blikje tomatenpuree
bosje basilicum
200 g spaghetti
100 ml groentenbouillon
2 klontjes boter
Parmezaanse kaas
zout en peper
olijfolie

Verwijder als eerste het darmkanaal uit de garnalen mocht dit nog niet gedaan zijn. Ga met een scherp mesje over de bovenkant van de garnaal om hem open te snijden. Nu kun je gemakkelijk het darmkanaal verwijderen. Verhit een scheutje olijfolie in een flinke pan en bak hierin de garnalen met wat zout en peper gaar. Zet ondertussen een pan gezouten water op het vuur en kook hierin de spaghetti beetgaar. Als de garnalen gaar zijn haal je ze uit de pan. Snijd de knoflook fijn en bak in de pan waar de garnalen uit komen. Voeg wat zout en peper toe en laat 5 minuten zachtjes bakken totdat het lekker begint te ruiken. Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe samen met de bouillon. Voeg de tomatenpuree toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de basilicum fijn en voeg de helft toe aan de saus samen met de klontjes boter. Als de saus bijna klaar is voeg je de garnalen toe. Schep wat spaghetti op een bord, flinke schep tomatensaus met garnalen erover en garneer met wat basilicum en flink wat Parmezaanse kaas. Buon appetito!

spaghetti met garnalen en tomatensaus121

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s