Yay it’s Friday: parelcouscous met gegrilde wintergroente

Afgelopen weekend was ik in Rome. Dat was geweldig; mooie stad, prachtig weer, mega lekker eten en natuurlijk goed gezelschap. Maar voordat ik in Rome ging genieten van de meest fantastische pizza’s, overheerlijke pasta’s, de vele wijntjes en dagelijkse ijsjes, vond ik het nodig om nog even wat groente naar binnen te werken. Daar was dit recept een uitkomst voor.

Parelcouscous is een soort kruising tussen couscous en pasta. Het zijn een kleine balletjes, die ook een andere bereidingswijze hebben dan couscous. Je kunt het gewoon kopen bij Jumbo en AH, maar je kunt het natuurlijk ook vervangen door gewone couscous. Dit gerecht is perfect om restjes groente in te verwerken, het heeft lekker veel smaak, mede door de lekkere dressing en de feta en granaatappelpitjes. Wij aten dit met drumsticks, maar je kunt het ook als vegetarische salade eten.

Ingrediënten (voor 4 personen):
200 g parelcouscous
1/2 flespompoen (of een pakje pompoenblokjes uit de diepvries)
1 venkel
1 rode ui
4 wortels
1 tl korianderpoeder
1 blik kikkererwten
half bosje verse munt
granaatappelpitjes (1 granaatappel)
100 g feta
olijfolie
peper en zout
8 drumsticks

dressing:
1 el rode wijnazijn
3 el olijfolie
1 tl mosterd

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Maak de groente schoon en snijd alles in grove stukken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Strooi het korianderpoeder erover en wat peper en zout en hussel goed door elkaar. Zet in de oven voor ongeveer 35-40 minuten tot de groente gaar zijn. 10 minuten voordat de groente klaar zijn, giet je de kikkererwten af en strooi je ze over de groente in de oven heen. Bak nog 10 minuten mee. Als je er drumsticks bij maakt, dan doe je deze in een ovenschaal en meng met wat olijfolie, peper en zout en bijvoorbeeld met wat paprikapoeder (komijn of ras el hanout is er ook lekker bij). Deze zet je ook in de oven voor ongeveer 30 minuten, totdat ze goed gaar zijn. Ondertussen kook je de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor goed door elkaar te mixen. Als de groente klaar zijn, haal je ze uit de oven en doe je ze in een ruime schaal. Meng met de dressing (als de groente nog warm zijn, nemen ze de smaak van de dressing goed op). Doe op een bord wat parelcouscous, een grote schep groente, 2 drumsticks. Verkruimel wat feta over de salade en voeg de granaatappelpitjes en muntblaadjes toe.

parelcouscous-met-wintergroente

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s