Happy Sunday: pannetje met garnalen, witte bonen en peultjes

Niks gezelligers dan een grote pan op tafel waar iedereen lekker uit kan pikken. Dat kan met dit recept gegarandeerd. Door de toevoeging van tomaten wordt het een vrolijk stoofpannetje, perfect om met lekker brood met goeie boter in te dippen en de laatste restjes op te eten. Van dit eten wordt iedereen vrolijk, ik vind het een voorbode van de lente. Met een lekkere, frisse witte wijn wordt dit gerecht nog beter, maar goed wat wordt daar niet beter van?

Ingrediënten (voor 2 personen):
20 gepelde garnalen
1 rode peper
1 teen knoflook
rode ui
250 g peultjes
200 g sperziebonen
1 blik witte bonen
300 g rijpe tomaten
3 wortels
1 citroen
bosje peterselie
zout en peper
olijfolie

Zet als eerste een pan met gezouten water op het vuur en breng aan de kook. Maak je sperziebonen en peultjes schoon door er de puntjes af te halen. Snijd de sperziebonen een keer door midden. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Kook de wortel en sperziebonen 3 minuten in het kokend water en spoel daarna af met koud water zodat ze niet verder garen. Zet een grote braadpan op het vuur en verhit een scheut olijfolie. Bak hierin de garnalen met wat zout en peper. Snijd de rode peper, knoflook en rode ui fijn en voeg deze toe als de garnalen mooi oranje zijn gekleurd. Voeg na 5 minuten de peultjes, sperziebonen en wortel toe. Snijd de tomaten in blokjes en voeg samen met de afgespoelde witte bonen toe. Als er te weinig vocht in de pan zit, kun je een scheut water toevoegen zodat je een beetje een sausje krijgt. Knijp de citroen uit boven de pan en schep even goed door. Hak de peterselie fijn en strooi deze erover heen. Wij aten het met een lekker stukje stokbrood, maar het kan ook perfect met couscous of rijst. Owja, (sriracha) chili saus is hier ook erg lekker bij!

pannetje met garnalen bonen en peultjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s