Rigatoni met paprika, rode ui en feta

Nu de griep ons jammer de bammer toch te pakken had gekregen, moest er iets gezonds op tafel komen (ok what’s new?). In paprika zit super veel vitamine C, dus let’s beat the flu! Dit is een mega lekkere vegetarische pasta. De paprika en rode ui maken het lekker zoet en de feta zorgt voor een goede zoute tegenhanger. Wat pijnboompitten en basilicum erbij en klaar! Lekker snel op tafel en natuurlijk ook te gek als je niet de griep hebt. Oja, en heb je geen venkelzaad in huis? Ga dat dan heel snel halen. Het geeft je gerecht echt een kick en gaat ook heel goed samen met bijvoorbeeld gehakt of zalm.

Ingrediënten (voor 4 personen):
2 rode paprika’s
1 groene paprika
2 rode uien
handje pijnboompitten
2 tenen knoflook
1 tl chilipoeder
2 tl venkelzaad
1 blik gepelde tomaten
75 g feta
handje basilicum
300 g rigatoni pasta
balsamicoazijn
olijfolie
zout en peper

Zet als eerste een pan met gezouten water op het vuur en breng aan de kook. Verhit in een braadpan wat olijfolie. Hak de knoflook fijn en gooi deze met de venkelzaad in de pan. Fruit dit even aan. Maak de paprika’s en uien schoon en snijd in halve ringen of reepjes. Voeg toe aan de knoflook en venkelzaad en doe er nu ook de chilipoeder bij. Zet op halfhoog vuur en laat ongeveer 10 minuten sudderen. Rooster ondertussen in een steelpan de pijnboompitten goudbruin. Voeg na 10 minuten het blik tomaten en een flinke scheut balsamicoazijn toe aan de paprika’s en uien. Prak met een houten lepel de tomaten fijn en laat nog 10 minuten pruttelen. In deze tijd kun je ook mooi de pasta gaar koken. Als de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je deze toe aan je saus. Schep even door elkaar en opscheppen maar. Verkruimel als laatste wat feta over je bord en scheur wat van de basilicumblaadjes fijn en strooi ze samen met de pijnboompitten erover.

rigatoni met paprika, rode ui en feta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s