Yay it’s Friday: Me­lan­za­ne di Par­mi­gi­a­na

Melanzane di Parmigiana: Een heerlijke Italiaanse ovenschotel met lekker gekruide aubergine en Parmezaanse kaas. Ovenschotels zijn natuurlijk super makkelijk om van te voren vast klaar te maken en net van te voren in de oven te schuiven. Ideaal! Dit is super lekker met wat brood om de saus op te dippen.

Ingrediënten (voor een volle ovenschaal):
2 tenen knoflook
2 el oregano
1 blik gepelde tomaten
1 bosje basilicum
2 aubergines
2 bollen buffelmozzarella
100 g zongedroogde tomaatjes
100 g Parmezaanse kaas
olijfolie
zout en peper

Pel de tenen knoflook en snijd deze in plakjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook met de oregano. Voeg na 2 minuten de gepelde tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Plet de tomaten met een houten lepel en laat zachtjes 15 minuten sudderen. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 centimeter. Zet een grote koekenpan op het vuur en bak in een klein scheutje olijfolie de plakken aubergines mooi goudbruin. Leg daarna op wat keukenrol om uit te laten lekken. Zet ondertussen de oven aan om 200 graden en snijd de buffelmozzarella in dunne plakken. Pak een ovenschaal en vet deze in met een wat olijfolie. Maak als eerste een laagje met de aubergine, gevolgd door wat tomatensaus, mozzarella, zongedroogde tomaatjes en basilicumblaadjes. Blijf dit herhalen en eindig met een laag tomatensaus. Rasp of schaaf hier flink wat Parmezaanse kaas overheen en schuif de schaal voor ongeveer 25 minuten in de oven. Laat hem even 5 minuten afkoelen voor je hem opdient.

melanzane di parmigiana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s