Indiase kip met bloemkool en aardappeltjes

Oké als papa dit leest dan krabt hij zich denk ik wel even achter de oren, want samen met hem was ik thuis altijd team anti-bloemkool. Nu moet ik zeggen dat deze bloemkool nog lekker knapperig was en door de Indiase specerijen krijgt het gerecht een echte kick. Dan is bloemkool opeens lekker (sorry pap…). De kip marineer je eerst een tijdje, waardoor je een super mals kippetje krijgt. Echt comfortfood als je het mij vraagt.

Ingrediënten (voor een volle ovenschaal)
2 flinke kippenbouten
1 groene peper
2 cm gember
4 el yoghurt
1 tl chilipoeder
1 tl kurkuma
2 tl komijn
1 tl bruine suiker
1 tl paprikapoeder
1 tl garam masala
1 kleine bloemkool
8 krielaardappeltjes
1 rode ui
klein bosje peterselie
olijfolie
zout en peper

Als eerste ga je de marinade voor de kip maken. Het lekkerste is het als je de kip een nachtje in de koelkast laat marineren, dit maakt hem extra mals. Meng voor de marinade de yoghurt met de komijn, chilipoeder, kurkuma, suiker, paprikapoeder en garam masala. Snijd de peper en gember fijn en voeg deze ook toe. Wat peper en zout erbij en je kippenbouten kunnen erin. Als je het geheel in een plastic zakt stopt, gaat de marinade goed om de kip zitten en kun je af en toe ook makkelijk kneden om de marinade beter te verdelen. Marineer minimaal 30 minuten, maar hoe langer hoe lekkerder. Als je kip klaar is om gebakken te worden verwarm je de oven voor op 200 graden Celsius en snijd je de bloemkool in kleine roosjes en de aardappels in parten. Leg deze in een flinke ovenschaal en besprekel met wat olijfolie, komijn en zout en peper. Leg hierop de kippenbouten. Schuif de schaal voor ongeveer 50 minuten in de oven totdat de kip gaar is. Snijd de rode ui in halve ringen en de peterselie fijn. Deze gebruik je als garnering op je bord. Geniet van deze heerlijke Indiase kip!

Indiase kip met bloemkool en aardappeltjes

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s