Noodles met champignons en omelet

Wij eten tegenwoordig steeds vaker vegetarisch. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Bij de meeste gerechten mis je echt geen vlees. Dit is er ook weer zo een, heerlijke noodles met verschillende groenten. Dit recept komt uit het kookboek ‘het beste uit delicious’. Binnenkort schrijven we hier nog een review over! Fijne aan dit recept is dat je het met heel veel verschillende dingen kunt combineren. Wij hebben er deze keer champignons, bimi en peultjes bij gedaan, maar het kan ook makkelijk met sugarsnaps, broccoli, wortel, witte kool en ga zo maar door. Gezond maar bovenal vreselijk lekker!

Ingrediënten (voor 2 personen):
250 g noodles
300 g gemengde champignons
4 eieren
bosje koriander
1 rode peper
200 g bimi
100 g peultjes
2 cm gember
3 el sojasaus
2 el sesamolie
1 el sesamzaad
olijfolie
zout en peper

Zet een pan met gezouten water op het vuur en kook hierin de noodles gaar. Spoel af met koud water en zet opzij. Klop de eieren los in een kom en voeg er wat zout en peper aan toe. Snijd de rode peper en de koriander fijn en meng deze door het eimengsel. Zet een koekenpan op het vuur en verhit een scheut olijfolie. Bak hierin 3 of 4 mooie omeletten goudbruin. Houd ze warm op een bord onder een deksel. Zet een wok op het vuur en bak hierin als eerste de bimi in wat olijfolie. Voeg na 3 minuten de peultjes toe. Snijd de gember fijn en de champignons in plakjes. Voeg deze ook toe aan de wok. Breng het op smaak met zout en peper. Rol de omeletten op en snijd en er reepjes van ongeveer 1 cm van. Voeg toe aan de wok. Doe er de sojasaus en sesamolie bij en voeg de noodles toe. Schep alles goed door elkaar. Serveer in een kom of op een bord en garneer met wat sesamzaadjes.

noodles met champignons en omelet

Een gedachte over “Noodles met champignons en omelet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s