Yay it’s Friday: Turks platbrood met köfte

Soms kan fastfood zooo lekker zijn. Na een drukke werkweek lekker op de bank met een hamburger, shoarma of kebab. Wel fijn als je dan niet gelijk een schuldgevoel krijgt. Met deze köfte van rundergehakt met platbrood valt het namelijk allemaal reuze mee. Met wat lekkere slablaadjes, verse kruiden en een yoghurtsausje heb je een prima maaltijd. Door de ui even te marineren in azijn wordt de ui minder scherp en wat zachter. Perfect voor bij de köfte. Rol hem lekker op, trek je lekkerste chillpak aan, schenk een lekker biertje in voor jezelf en geniet! Fijn weekend.

Ingrediënten (voor 4 platbroden):
500 g rundergehakt
1 rode ui
1 teen knoflook
klein bosje peterselie
100 g fetakaas
1 stronkje little gem sla
Turks platbrood (4 stuks)
Griekse of Turkse yoghurt
2 el za’atar
1 el komijn
2 el sumak
paar takjes tijm
1 ei
zout en peper
olijfolie
appelazijn

Zo maak je het
Snijd als eerste de rode ui in dunne ringen en meng met 4 eetlepels appelazijn en een snuf zout. Hierdoor wordt de ui minder scherp. Meng dan het gehakt met een scheut olijfolie, 1 el za’atar, komijn, 1 el sumak, tijm en ei. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Meng dit goed en maak hier een soort platte langwerpige gehaktballen van. De vertaling van köfte is vleesbal, dus als het daar op lijkt is het goed! Bak je köfte in een koekenpan met een scheut olijfolie. Ze hebben ongeveer een kwartiertje nodig. Snijd ondertussen de little gem in repen en de peterselie fijn. Meng de yoghurt met 1 el za’atar en 1 el sumak en breng op smaak met zout en peper. Brokkel de feta fijn en warm je platbrood even op in de oven. Laat de rode ui kort uitlekken. Als je köfte gaar is, serveer je hem op een platbrood. Strooi er de rode ui, peterselie en feta erover en als wat klodders van je yoghurtdressing. Enjoy!

köfte van gehakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s