Gegrilde paprika gevuld met quinoa-salade

Ik vind gevulde groente, zoals paprika, courgette en aubergine altijd een feestje. Lekker met couscous of gehakt. W-J is hier normaal gesproken minder van gecharmeerd, maar soms vergeet hij dat en dan probeer ik het gewoon opnieuw. En dan blijkt dat hij het ook heel erg lekker kan vinden! Deze paprika’s zijn heerlijk zoet doordat ze in de oven eerst gegrild worden. De salade kun je ondertussen maken, dus dit is ook nog eens zo klaar. En het mooiste is dat dit dus naast mega lekker ook nog heel gezond is. Eventueel kun je wat meer maken, zodat je dit de volgende dag als lunch kunt eten. Hallootjes bikini-body!

Ingrediënten (voor 4 gevulde parika’s dus 2 personen):
4 rode of gele paprika’s
200 g quinoa
1,5 l bouillon
10 radijsjes
1 teentje knoflook
bosje koriander
flinke hand gemengde noten (bijv. amandelen, hazelnoot, walnoot)
100 g feta
1 citroen
halve komkommer
olijfolie
zout en peper

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kapjes van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met kapjes in een ovenschaal, sprenkel er een beetje olijfolie over en rooster ongeveer 25 minuten in de oven. Spoel de quinoa af onder koud water en kook hem daarna volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in de bouillon. Giet af en doe ze in een grote mengkom. Rooster de noten in een koekenpan. Snijd de komkommer, radijs, knoflook, koriander (bewaar nog wat blaadjes ter garnering) en noten fijn en meng deze door de quinoa. Verkruimel de feta erover. Knijp de citroen erboven uit, giet er een scheutje olijfolie bij en breng op smaak met zout en peper.

Als de paprika’s klaar zijn haal je ze uit de oven en vul je ze met de quinoa-salade. Garneer met wat koriander, kapje erop en genieten maar!

gevulde paprika met quinoa salade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s